Prekogranična regija- gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju

Novosti
MINORITIES AS BRIDGES BETWEEN COMMUNITIES

Najposjećenije izdanje Večeri vina i umjetnosti

SPEKTAKL POZITIVE I DOBROG PROVODA

Prošlog vikenda u Perivoju kralja Tomislava održana je Večer vina i umjetnosti, jedna od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa – vino i umjetnost, a čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta pripremili su pravi spektakl, na oduševljenje svih prisutnih. Nakon dužeg vremena posjetitelji su napokon uživali u druženju, žamoru, vrhunskim podunavskim vinima i odličnoj glazbi. Dokaz konačnog zadovoljstva mogao se vidjeti kroz osmjehe tisuće posjetitelja koji su opušteno plovili kroz večer vina i umjetnosti, čije je izdanje premašilo svako dosadašnje!

Na prvom ovogodišnjem izdanju Večeri vina i umjetnosti premijerno je prikazana vinska prikolica proizašla iz prekograničnog projekta s Mađarskom „Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija“, na kojemu su partneri Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i udruženje vinara iz Villanya Tenkes Nonprofit. Upravo će pokretna vinska kušaonica uskoro krenuti na „promo tour“ po Lijepoj našoj i okolnim zemljama s ponudom vina Slavonije i Baranje.

Večer vina i umjetnosti sufinancirana je iz prekograničnog projekta Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. „Manjine kao mostovi među zajednicama”, čiji je vodeći partner Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a partneri Hrvatska samouprava Pečuh, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske te Kulturna četvrt Zsolnay.

Nositelj:

client-image

Partneri:

client-image
client-image
client-image